Wat komt op canvas aan de muur?

Lastig kiezen wat er op canvas aan de muur komt straks!! Deze??

Helemaal uitgerust en opgeladen na een weekje Cook Eilanden, zijn we klaar voor de start van de tweede helft van ons avontuur. We hebben al zo onwijs veel meegemaakt, dat het moeilijk is om te bevatten dat we nog maar op de helft zijn. Inmiddels houdt de vraag “Wat komt op het canvas aan de muur?” de gemoederen flink bezig!

Motorhome

Vrij onverwachts kopen we op de eerste dag in de VS gelijk een camper!! Wat voor een? Een Majestic, 300pk, v8, sleurhut van 7 meter lang. De geldtransfer kost wat tijd tijdens de feestdagen, daarom krijgen we voor de eerste twee weken gratis een vervangend model mee. Ideaal.

Los Angeles

Mama Anke komt ons voor de tweede keer tijdens onze trip vergezelligen. Dit keer met versterking: broer Noah “zie je me baten” Houweling komt gezellig mee! Helemaal top. Eindelijk een mede-hot-dog-eter in de gelederen.

LA is de stad van Hollywood en zwervers, dat is waarschijnlijk de beste samenvatting die gegeven kan worden. Er is hier zo veel geld en tegelijkertijd zo veel armoede, daar kijken wij Nederlanders onze ogen over uit. Opvallend genoeg moet ook Spiderman gewoon zijn geld uit de ATM halen… Tsja dat zijn van die dingen waar je eigenlijk nooit bij stil staat :-).

Ook superman moet gewoon naar de ATM

Ook Spiderman moet gewoon naar de ATM

In LA doen we verder een whale watch tour zonder whales maar met heel veul dolle fijnen! En eten we met dank aan tante Els een heeerlijk ijsje in een mooi stukje van Long Beach. Uiteraard is direct ook de kledingkast aangevuld. Aberstarsky and hutch is de dag na kerst slachtoffer van een ware Nederlandse winkelroof.

Kkkkippenvel in de Grand Ccccanyon

Miljoenen jaren uitgeslepen door de Colorado River

Miljoenen jaren uitgeslepen door de Colorado River

Voor het eerst in de geschiedenis van onze wereldreis is het echt goed kkkkkkkoud. -12 ’s nachts om precies te zijn. Als je weet dat het vlak na zonsopgang het koudst is, dan is het logisch dat je die zonsopgang niet wil missen. Zeker niet in de Grand Canyon.

Een short walk langs de South Rim geeft gigantisch veel kippenvel (de kou hielp een beetje mee). Ook angstzweet hebben we geroken. Voornamelijk bij Hidde. Die had wat last van de hoogte op een 1,5 breed loopje met aan weerszijde een afgrond die je binnen 10 seconden regelrecht naar de Colorado River begeleid. Onbegrijpelijk.

Net te laat voor een ultimate selfie...

Net te laat voor een ultimate selfie…

Hangover 4

Oud & nieuw hebben we gevierd op de strip in Las Vegas. En hoe! Voor de mensen die nog nooit een film van de Hangover hebben gezien: kijk die even, dan kan je de rest van dit stukje ook beter plaatsen.

Fontein show at Bellagio

Fontein show at Bellagio

Het begint als een stralende dag. Noah, als laatste toegevoegd aan ‘the wolf pack’, brengt hele speciale friet met spek en kaas mee om de boel een beetje op te fleuren. Op 1 januari worden we wakker en is er geen enkel spoor van Anke te bekennen… Een wilde achtbaan in New York New York, 4 keer omroepen door de beveiliging, Noah met een baby op z’n buik die zich vergaapt aan de schaars geklede serveersters die op klaar lichte dag ineens op de bar aan het dansen zijn later… Vinden we Anke compleet gedrogeerd van de friet met spek en kaas op een matras op het dak van de Starbucks. Niets is te gek hier in Vegas. We hebben dan ook besloten om de foto’s één keer te bekijken met z’n vieren en daarna alles te deleten. Dat is waarschijnlijk het beste geweest voor iedereen.

Into the wild

Giant Sequoia en Yosemite National Park zijn de volgende stops. The Giant Sequoia’s zijn de grootste bomen (qua volume) ter wereld. Zelfs voor de gemiddelde Amerikaan is het hier erg makkelijk om verstoppertje te spelen.

In Yosemite Nat. Park zijn de bomen wat kleiner maar zijn de rotsformaties des te indrukwekkender. Heel west Amerika heeft last van extreme droogte in deze winter. Dat zorgt er voor dat de Yosemite Falls tot een matige regendouche is gedegradeerd. Dit geeft wel de mogelijkheid voor Hidde om een nieuwjaarsduik (challenge!) te doen.

San Francisco

Een van de leukste, relaxte steden die we tot nu toe bezoeken is San Francisco. Ook voor Anke iets wat hoog op haar wensenlijst stond om te zien. Een dagje San Fran levert het volgende op: heerlijk ontbijtje in de zon op een terras, Abercrombie luchtjes (DANK ANK), een boottocht langs Alcatraz en de Golden Gate Brigde, een mega burger bij Hard Rock Café, lachen bij de zeehonden, een heerlijk diner bij de Cheesecake Factory (DANK ANK!), een bioscoopbezoek met heul veul popcorn, schitterend gelakte nagels en onze eerste boete in de VS. Best een nuttig bezoek dus!

The end of Highway 1

Via een van de mooiste kustroutes ter wereld dalen we pijlsnel van af naar Los Angeles. Het is helaas tijd om afscheid te nemen van Anke en Noah. Erg tof dat jullie er waren, we hebben met jullie gelachen!!!

In LA pikken we onze eigen camper op, die we direct ‘beter leren kennen’ zoals een wijs man ons vertelde. Daarover meer in een volgende blog!

Eerst de links naar de foto’s nog! Suggesties voor wat er op de muur moet komen te hangen zijn meer dan welkom.