Reizen kan niet altijd leuk zijn

Oude opslagplaatsen in Savannah

11 maanden zijn we onderweg, het heeft lang geduurd, maar nu is er een periode dat toch echt niet zo leuk was. Na het vertrek van Martijn en Jen bekijken we Joost Luiten van dichtbij, reizen we naar het Savannah (South Carolina) en proberen we onze camper te verkopen.

The Players

De eilandgreen van hole 17

De eilandgreen van hole 17

In Jacksonville (Noord Florida) wordt ieder jaar het Players Championship gehouden. Na de vier ‘majors’ het grootste golftoernooi van het jaar. Helaas is Tiger Woods nog altijd geblesseerd, maar voor de rest doen alle toppers mee. Inclusief Neerlands hoop Joost Luiten. Het mooie is dat Luiten laat begint. Het is qua publiek daarom rustig en we kunnen het op de voet volgen.

Onder luid applaus van twee enthousiaste Hollanders scoort Luiten goed. Zo goed, dat we na de eerste dag besluiten nog een kaartje te kopen. De derde dag zijn we te verbrand om te gaan en wat denk je!? Zonder onze steun gaat het niet lekker en mag hij op zondag helaas niet meer mee doen. Balen! Maar we hebben van hem en veel andere spelers genoten.

Savannah

Iets ten noorden van Jacksonville ligt een ‘New Orleans-achtige’ stad: Savannah. We golfen op een strakke golfbaan: King and Prince. Een van de leukere banen die we in de USA gespeeld hebben. In het centrum van Savannah eten we een lekkere steak en bekijken we het stadscentrum. Voor de verandering ruilen we onze camper in voor een luxe hotel. Ook wel eens lekker: rustig onder de douche staan en je benen kunnen strekken op de wc  (-:.

Savannah city center

Savannah city center

Wat was er dan niet leuk

Noem het verwend of niet, maar na Savannah (5 weken voor we in Nederland zouden zijn) zijn we eigenlijk wel klaar met de USA. Niet dat we er niets meer kunnen doen, maar de omgeving waar we zitten hebben we wel gezien. Hoogste tijd dus om de camper te verkopen. Dat gaat niet zo lekker.

In Australië was het verkopen van de camper een achtbaan. In de USA niet minder. Alleen een stuk langer en daardoor een stuk minder leuk. Aanvankelijk verkopen we hem vrij snel in Atlanta (1.000km van Savannah). Uiteindelijk blijkt dat onze koper (nog) niet kan kopen. Wij terug naar Miami (1.100 van Atlanta) omdat we daar ook uitvliegen. Daar hebben we moeite met de verkoop.

Lang verhaal kort: uiteindelijk koopt een Braziliaans stel onze camper. De overdracht duurde drie lange dagen (taal barrière) maar het is gelukt. Het grapje heeft ongeveer vier weken geduurd. Jammer want we hadden spontaan het idee gevat om nog naar Midden-Amerika te gaan. Dat ging dus mooi niet door. Reizen kan helaas niet altijd leuk zijn…gelukkig wel regenseizoen misgelopen in Midden-Amerika.

Tussen het schoonmaken van de camper, ontvangen van bezichtigingen en online adverteren door houden we ons voornamelijk bezig met shoppen en golfen. Kan slechter natuurlijk, geen klagen.

Nog twee weken over

Twee weekjes is net even te kort dag om naar Midden-Amerika te gaan. Onze terugvlucht heeft een tussenstop in Londen, dus besluiten we de UK nog even te gaan ontdekken. Super tof! Autootje huren en bed & breakfast’s als verblijf. Weer een nieuwe manier van reizen voor ons… In het volgende verslag alles over de laatste twee weekjes in de UK.

20 juni landen we in Nederland. We kijken er erg naar uit om iedereen weer te zien en weer aan de slag te gaan met nieuwe uitdagingen, maar nu nog ‘even’ 2  weken genieten van dit vrije leven!

De foto’s (minder dan normaal, niet heel veel spectaculairs gezien behalve de camper J):